Over ons

Over The Search Company

The Search Company is een recruitment en executive search bureau dat met name werkt binnen de IT en ICT sector. Wij zijn in 2000 opgericht en hebben inmiddels meer dan 2500 hoogopgeleide professionals bemiddeld bij onze opdrachtgevers. Vanuit ons kantoor in de Brainport Regio Eindhoven (Strijp-S) voeren wij werving en selectie opdrachten uit voor nationale en internationale opdrachtgevers. Ons team bestaat uit recruitment en research consultants. Naast onze recruitment en executive search activiteiten, hebben wij de laatste jaren onze dienstverlening uitgebreid met het IT en ICT detacheringsbedrijf The Project Company. Dit zusterbedrijf richt zich op het detacheren en projectmatig inzetten van ICT- en Engineering Professionals.

Onze visie – Expert zijn in het bouwen van organisaties

In een snelle maatschappij die bol staat van technologische ontwikkelingen en nieuwe omgangsvormen, heb je in The Search Company een recruitment partner gevonden die haar weg weet te vinden in deze dynamische wereld. Ons doel is tweeledig: zorgen dat onze opdrachtgever de beste kandidaat krijgt voor zijn vacature en dat de kandidaat een uitdagende baan vindt. Door onze jarenlange recruitment ervaring en ons netwerk binnen de IT en ICT wereld, kunnen wij goed inschatten of er sprake is van een goede match. Wij leggen op een persoonlijke en authentieke manier de juiste verbinding tussen kandidaat en opdrachtgever. Wij voeren werving- en selectie opdrachten uit binnen de kerndisciplines: IT, Technology, Sales, Finance, Consultancy & Marketing en Management.

Onze kernwaarden

 

Motto – procesmatige aanpak maakt ons sterk

Wij hebben ons recruitmentproces nauwkeurig beschreven en uiteen gezet in bijna 200 processtappen. Dit om teleurstellingen gedurende of aan het einde van het proces zoveel mogelijk te voorkomen. Intern maken wij gebruik van een uniek, op Google technologie gebaseerd, Recruitment Management Systeem (“RMS”). Onze kracht ligt in het feit dat wij ons uitgebreide en zorgvuldig opgebouwde netwerk op een efficiënte wijze kunnen aanspreken middels ons RMS.

Onze opdrachtgevers bevinden zich in heel Nederland. Voorbeelden van klanten zijn: Sogeti, Mendix, Outsystems, IBM, The Consultancy Firm, Fujitsu Glovia, Teradata, Promise Technology Europe BV, UnicaSchutteICT en diverse andere commerciële IT bedrijven.

The Search Company BV wordt gerund door Young Executives die een track record hebben binnen de IT en ICT branche. Wij spreken de taal van onze opdrachtgevers en wij herkennen de behoeften van onze kandidaten. De disciplines waarbinnen wij acteren, variëren van Sales tot Consultancy tot ICT Management. De methoden die The Search Company BV hanteert zijn file search, websearch, maar vooral networksearch.

Kandidaten worden bij ons niet alleen op functie-inhoudelijke aspecten getoetst, we kijken tevens naar het gedrag dat succes in een functie voorspelt. De bedoeling is om inzicht te krijgen in de specifieke kwaliteiten van de kandidaten, door middel van een gestructureerde interview-methode. Ook motivatie en ambitie komen in een gesprek aan de orde.

The Search Company BV wil helder adviseren, meedenken en uiteindelijk de beste oplossing aanreiken. Samenwerken met opdrachtgevers en kandidaten; in een vroeg stadium, met het oog op de lange termijn.