Corona protocol

Corona protocol bij The Search Company

De coronacrisis leert ons dat we meer en meer afhankelijk worden van IT en ICT om onze bedrijfsprocessen te ondersteunen. Bij de eerste lockdown heeft The Search Company alles in het werk gesteld om onze ICT recruiters in staat te stellen om vanuit huis te kunnen werken. We hebben gemerkt dat we op bepaalde gebieden enorme efficiency slagen hebben kunnen maken. Als bedrijven ICT of IT vacatures hadden werden wij voorheen uitgenodigd bij hun op kantoor om een vacature te bespreken. Tegenwoordig is het geaccepteerd om een “vacature intake gesprek” online te voeren. Ook worden eerste kennismakingsgesprekken met ICT specialisten veelal online gevoerd. 
In het verleden vroegen opdrachtgevers ons meestal of we de IT specialist “gezien hadden“. Als wij dan antwoorden dat we een Google Meet interview hadden gevoerd was de reactie steevast: “Dus je hebt de kandidaat niet gezien“. Deze discussie is nu verleden tijd. Video interviews zijn wat ons betreft “here to stay“. 
We kunnen ons voorstellen dat je als bedrijf een kandidaat een arbeidsovereenkomst aanbiedt of als je kandidaat een nieuwe arbeidsovereenkomst aangaat met een nieuwe werkgever, je elkaar dan toch ook gezien wilt hebben. Dat is natuurlijk mogelijk. In deze gevallen adviseren wij opdrachtgevers en kandidaten over hun corona protocol. 

Voor de noodzakelijke momenten dat de IT recruitment consultants elkaar op kantoor ontmoeten hebben we bij The Search Company ook een corona protocol in werking. Hierin sturen wij continu bij aan de hand van de eisen die gesteld worden door de Overheid en het RIVM. Wij doen er alles aan doen om compliant te zijn met de geldende corona maatregelen. Dit betekent dat wij het niet verplichten om naar kantoor te komen om te werken. Alle medewerkers hebben thuis een werkplek van waaruit gewerkt kan worden. 

 Als een IT recruitment consultant naar kantoor komt dan houden wij de volgende regels in acht:

 – Wij bewaren altijd 1,5 meter afstand van elkaar (ook tijdens kort werkoverleg en/of de lunch).

 – Onze kantoren zijn ruim 15m2 per kantoor. Per kantoor werken er maximaal twee collega’s, op deze manier wordt de 1,5 meter regel gewaarborgd. 

 – Koffie halen wij in de daarvoor ingerichte spreekkamer; hierbij respecteren wij de afgesproken looproute.

 – Klanten en kandidaten ontmoeten wij zoveel mogelijk online (Google Meet is hiervoor ingericht).

 – Uitnodigingen van klanten/kandidaten op kantoor als het echt niet anders kan. 

 – We adviseren collega´s en bezoekers regelmatig hun handen te wassen in de pantry. Hier is desinfectie zeep aanwezig.

 – Let op overige zaken zoals geen fysiek contact met elkaar, hoesten/niezen in de elleboog, regelmatig handen wassen etc.

 – Voor iedereen geldt: als je verkouden bent of andere griepachtige klachten hebt, dan blijf je thuis en kom je niet naar kantoor.

 – Indien een collega op kantoor werkt dan zorgt deze ervoor dat de werkplek (inclusief deurklink) schoon gemaakt is met desinfectie middel.

 

Alleen samen krijgen we corona onder controle,

Directie The Search Company.