Executive search

Executive search betekenis

Executive search is een vorm van recruitment waarbij je als bedrijf wordt geadviseerd op het gebied van werving en selectie van kandidaten voor hoge functies (boven de 100k), voor zowel vaste als tijdelijke aanstellingen.

Executive search bij The Search Company

Ben je voor jouw organisatie op zoek naar een zeer specifieke kandidaat? The Search Company heeft de ervaring om te werken in opdracht van een Raad van Bestuur (C level), Raad van Commissarissen, DGA, Venture Capital of Investeringsmaatschappij. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een, Sales Manager, IT Manager, CIO of CFO voor jouw organisatie? Dan kunnen wij als executive search bureau een uitstekende oplossing voor je bieden.

Waarom kiezen voor The Search Company?

Executive search is een vak apart dat je niet zomaar aan elke partij wilt overlaten. Met onze 20 jaar ervaring en ons specialisme binnen de IT & Technology branche hebben we een groot netwerk opgebouwd van managers en directors in IT & Technology organisaties binnen Nederland en daarbuiten. Zo hebben we regelmatig succesvolle bemiddelingen gedaan voor Sales en IT directors en chiefs bij onze opdrachtgevers. Om onze toewijding, enthousiasme en onze positief-kritische blik als het gaat om kandidaten staan wij bij onze opdrachtgevers bekend als het gaat om executive search. We gaan altijd voor het uiterste en gaan alleen met de beste kandidaten in zee. Kortom, kwaliteit staat gegarandeerd.

Onze expertises

Met een track record in detachering van ruim 14 jaar hebben wij als detacheringsbedrijf geruime ervaring met diverse detachering concepten en zijn wij specialist binnen de IT branche. Onze kerndisciplines binnen deze branche zijn: IT detachering, Technology detachering en Finance detachering.

 

IT Technology
Sales Finance
Consultancy Management

Hoe gaan wij te werk op het gebied van executive search?

Wij brengen de functie eisen in kaart bij diverse stakeholders binnen de organisatie en gaan hierna op zoek naar de beste kandidaten. The Search Company benadert kandidaten en zal hen overtuigen van de vacature. Een longlist bespreken wij met onze opdrachtgever en na een verdere evaluatie presenteren wij een shortlist van de beste kandidaten. Hierna begeleiden wij de sollicitatieprocedure en assisteren wij bij het arbeidsvoorwaardelijk gesprek. Wij voeren Executive Search en Headhunting opdrachten uit op basis van exclusiviteit, hierbij hanteren wij een opstart fee (retained search).

Plaatsen waar wij executive search uitvoeren

Wij opereren onder andere in de omgeving van AmsterdamEindhovenUtrechtNijmegenRotterdamZwolleBelgiëDen HaagTilburg’s Hertogenbosch en meer.

Bent u voor uw organisatie op zoek naar een nieuwe directeur? Zoekt u een CEO – CFO – CIO of andere executive leadership rol? Realiseert u zich dat de werving- en selectie van een dergelijke C level functie cruciaal is voor uw organisatie? Neem dan contact op met Bart Schuil (MSc. International Business Economics). Hij informeert u graag nader over het executive search proces dat wij ook voor u kunnen uitvoeren. 

Wat we nog meer doen

..

Werving en selectie

Effectief bouwen aan de groei van organisaties.

Onze ervaren recruiters zijn elke dag aan het werk om de beste kandidaten te vinden. Wij bemiddelen vaste medewerkers die perfect passen bij jouw cultuur en bedrijfsdoelstellingen.

..

Detachering

Projectmatige inzet van IT en Engineering specialisten.

Als detacheringsbureau detacheren wij IT en Engineering specialisten in meerdere vakgebieden. Van veelbelovende young graduates tot aan senior professionals met meerjarige werkervaring.