Werving en selectie

Wat is werving en selectie?

Werving en selectie is een vorm van arbeidsbemiddeling en wordt vaak aangeduid door middel van de Engelse terminologie Recruitment & Selection. Het proces omvat het zoeken, aantrekken, selecteren en voorstellen van geschikte kandidaten voor een baan of vacature bij een bedrijf of instelling. Bij wederzijdse interesse vanuit kandidaat en opdrachtgever kan de kandidaat worden aangesteld bij het betreffende bedrijf of de instelling.

Werving en selectie door The Search Company

Werving en selectie is geen eenvoudig proces. Het vinden van goede medewerkers voor jouw specifieke vacatures vereist namelijk maatwerk. Wij bij The Search Company begrijpen dat. Onze roots liggen in de IT en Technologie sector. Binnen deze sectoren richten wij ons op een aantal disciplines. In eerste instantie IT Recruitment maar daarnaast ook Sales Recruitment en Finance Recruitment. Sinds de oprichting van ons werving- en selectiebureau in 2000 hebben wij duizenden succesvolle bemiddelingen mogen doen voor onze opdrachtgevers. De kandidaten die wij bemiddelen via werving & selectie zijn doorgaans hoger opgeleiden met een HBO of WO diploma en enkele jaren werkervaring. Bovendien wij hebben ook Graduate Recruitment programma’s uitgevoerd voor klanten.

Onze expertises

Met een track record in werving en selectie van ruim 20 jaar hebben wij als recruitment specialist ruime ervaring met diverse recruitment concepten. Daarbij komt dat wij specialist zijn binnen de IT branche. Onze kerndisciplines binnen deze branche zijn: IT recruitment, Technology recruitment, Sales recruitment, Finance recruitment, Management recruitment, Marketing Recruitment en Consultancy Recruitment.

 

IT Technology
Sales Finance
Consultancy Management

Waarom kiezen voor The Search Company?

Als recruitment agency gaan wij niet slechts adverteren en afwachten. In plaats daarvan nemen wij initiatieven om zelf actief op zoek te gaan naar de juiste kandidaat. Deze aanpak verschilt met die traditionele werving en selectiebureaus en recruitment agencies. In een snelle maatschappij die bol staat van technologische ontwikkelingen en nieuwe omgangsvormen, heb je in The Search Company een partner gevonden. Ons bureau weet haar weg te vinden in deze dynamische wereld. Ons doel is tweeledig. Enerzijds zorgen we dat onze opdrachtgever de beste kandidaat krijgt voor de in te vullen vacature. Anderzijds willen we dat de kandidaat een uitdagende baan vindt en hiermee een passende carrièrestap maakt. Wij kunnen goed inschatten of er sprake is van een match. Onze jarenlange ervaring en ons netwerk binnen de IT en Technology wereld liggen hieraan ten grondslag. Wij kennen het IT landschap en leggen op een persoonlijke en authentieke manier de juiste verbinding tussen kandidaat en opdrachtgever. Korte communicatielijnen en gedrevenheid staan bij onze Recruitment Consultants hoog in het vaandel.

Hoe gaan wij te werk op het gebied van werving en selectie?

Voor bepaalde functies zijn wij in staat om te werken op een ‘No Cure No Pay’ basis. Dat wil zeggen dat je pas betaald wanneer een door ons voorgestelde kandidaat uw aanbod tot indiensttreding accepteert. Indien je met ons Service Level Agreements wenst af te spreken, dan werken wij op retained basis. In dat geval krijgt jouw opdracht prioriteit van onze recruiters. Onmiddellijk gaan we er dan alles aan doen om jouw vacature tijdig in te vullen. Nadat wij de vacature en jouw organisatie goed begrijpen gaan wij geschikte kandidaten benaderen of headhunten. Onze recruiters stellen een longlist op van potentiële kandidaten. Deze bespreken wij desgewenst met je. Vervolgens maak je samen met de recruitment consultant, die jouw directe contactpersoon is, een selectie. Geselecteerde kandidaten nodig je uit voor een kennismakingsgesprek. Uit deze sollicitanten wordt dan, na het voeren van diverse gesprekken, een keuze gemaakt. Gedurende dit gehele proces word je door een recruiter van The Search Company begeleid van begin tot eind.

“Wist je dat The Search Company haar recruitmentproces heeft opgedeeld in meer dan 200 recruitment processtappen”.

We werken met meer dan 200 recruitment processtappen om kwaliteit en efficiëntie in ons werk te kunnen waarborgen. Ook in de arbeidsvoorwaardelijke fase kunnen wij jou adviseren. Daarnaast blijven wij betrokken nadat het dienstverband is ingegaan. Wij evalueren na enkele weken aan zowel de kandidaat zijde als ook aan de klant zijde of het inbedden in de organisatie naar wens verloopt.

 Plaatsen waar wij werving en selectie uitvoeren

Wij opereren onder andere in de omgeving van AmsterdamEindhovenUtrechtNijmegenRotterdamZwolleBelgiëDen HaagTilburg’s Hertogenbosch en meer.

Indien je geïnteresseerd bent in onze werkwijze, dienstverlening of direct een vacature bij ons wilt uitzetten, neem dan gerust contact met ons op.

Ben je een geïnteresseerde kandidaat en benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Dan kun je hier een open sollicitatie achterlaten! Een van onze recruiters zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Wat we nog meer doen

..

Detachering

Projectmatige inzet van IT en Engineering specialisten.

Als detacheringsbureau detacheren wij IT en Engineering specialisten in meerdere vakgebieden. Van veelbelovende young graduates tot aan senior professionals met meerjarige werkervaring.

..

Executive search

Executives in beweging brengen. Dat is de sleutel tot succes.

Onze headhunters gaan effectief en doelgericht in gesprek met ervaren professionals die passen bij de kern van jouw organisatie. Een persoonlijke benadering staat daarbij centraal.