Employee Engagement

Employee Engagement

Tijden veranderen. De generatie van werknemers die het grootste deel van hun loopbaan bij één bedrijf blijft werken, is ver van de norm verschoven. Naast het werven van nieuwe medewerkers wordt het vergroten van de betrokkenheid van medewerkers steeds belangrijker. Ontevredenheid op de werkvloer kan er snel toe leiden dat bedrijven hun TOPTALENT en daarmee hun voorsprong verliezen. Zonde natuurlijk, zeker als je kijkt naar de investeringskosten van het werven en opleiden van een medewerker. Ook neemt de werkdruk van de teamleden nog meer toe. Al met al een tegenslag voor het uiteindelijke doel van elk bedrijf… GROEIEN!

De afgelopen jaren heeft The Search Company vele gesprekken gevoerd met zowel werkgevers als werknemers over het vergroten van personeelsbetrokkenheid. Dat personeelsbehoud verder gaat dan het organiseren van een gezellige familie/dag, dat weet iedereen. Het ene bedrijf laat medewerkers particeren in de organisatie, het andere bedrijf kiest voor een goede learning en development strategie. Simpel gezegd, er zijn meerdere acties die ondernomen kunnen worden om mensen te binden aan een bedrijf.  Maar dit betekent niet dat ze allemaal daadwerkelijk het resultaat geven waar je op hoopt. Elk bedrijf heeft hun eigen beleid nodig dat bij de organisatie past. Retentiemanagement vereist maatwerk.

Hoe kom je erachter hoe betrokken jouw personeel is bij jouw bedrijf? Hoe vergroot je de betrokkenheid van het personeel bij jouw bedrijf? Wij hebben The Consultant Company opgericht zodat wij je van dienst kunnen zijn bij het verkrijgen van inzicht en vervolgens passende adviezen geven over het vergroten van deze betrokkenheid!

The Consultant Company – Employee Engagement | Consultancy

The Search Company is al 23 jaar actief in het bemiddelen van top talent bij gerenommeerde bedrijven. Met meer dan 50.000+ voltooide intake gesprekken met kandidaten, weten wij als geen ander waarom mensen op zoek gaan naar een nieuwe werkomgeving. Hiernaast merken wij ook vaak dat de vacatures waarvoor wij ingeschakeld worden ‘ter vervanging zijn’ van een personeelslid die weg is gegaan bij een bedrijf. Als recruitment bureau kunnen we de vraag om vervangend personeel te vinden goed oppakken. Dit levert ons een nieuwe opdracht op, echter gaan wij liever een samenwerking aan waarbij wij onze klanten helpen met het behalen van hun groei ambities. Hierbij is het niet alleen belangrijk dat er nieuw personeel het bedrijf instroomt, maar is het voorkomen van uitstroom door de achterdeur net zo van belang.

Wij zetten graag onze ervaring, kennis en kunde in om bedrijven te helpen met hun retentie uitdaging. Hiermee krijgt u inzicht in de mate van tevredenheid en loyaliteit van de werknemers binnen uw bedrijf. Benieuwd hoe The Consultant Company jou kan helpen om retentie, personeelstevredenheid, en productiviteit te verhogen? Druk hier om de website van The Consultant Company te bezoeken of neem hieronder contact op! 

Meer weten over Employee Engagement voor uw organisatie?

Staat Employee Engagement op de agenda van het management? Benieuwd naar de toepasbaarheid van retentie binnen jouw organisatie? Of ben je juist proactief bezig met het uitzoeken hoe je dit het beste kan aanpakken? Neem dan contact op met Remko den Dulk (MSc. Leiderschap & Bedrijfspsychologie). Hij helpt je graag op weg hiermee.