Sales recruitment

Sales Recruitment bij The Search Company

Recruitment van commercieel personeel is een specialisme, ook wel Sales Recruitment genoemd. Daarom zijn er veel werving- en selectiebureaus gespecialiseerd in het invullen van sales vacatures. Maar je weet ook dat het verkopen van een auto of een bankstel om andere kwalificaties vraagt dan het verkopen van een bedrijfsbrede ERP applicatie of een digitaal transformatie programma. Dan zoek je een IT sales executive met een proven track record binnen het ICT domein. In deze zoektocht kun jij je laten bijstaan door een recruitment agency met sales recruiters die gespecialiseerd zijn in de werving en selectie van sales executives binnen de IT.

The Search Company werft landelijk en we hebben in het verleden ook binnen Europa sales managers en sales executives kunnen bemiddelen. Onze klanten zijn IT en Technologie bedrijven, variërend van midden- en kleinbedrijven tot grote multinationals. Wij hebben al diverse start-ups en scale-ups kunnen assisteren in de werving- en selectie van sales medewerkers voor hun commerciële afdeling. Ook werken wij regelmatig in opdracht van investeringsmaatschappijen.

Met een achtergrond in IT Sales en uitgebreide ervaring in het werven van sales profielen, weten onze salesrecruiters hoe het is om in jouw sector te werken. Dit zowel vanuit het perspectief van de kandidaat als de werkgever. Onze salesrecruiters zijn bekend met sales methodieken zoals Challenger Sales, Target Account Selling, Miller Heiman Strategic Selling of Meddic Sales Process.

Wij richten ons op de disciplines die samenvallen met een sales cyclus bij commerciële bedrijven. Denk hierbij aan de volgende drie hoofdgebieden:

  • Pre-Sales: gedetailleerde informatie geven over technische specificaties en de manieren waarop deze kunnen voldoen aan de behoeften van een klant.
  • Sales: onderhandelen over een commerciële overeenkomst ten behoeve van zowel de klant als de leverancier.
  • Post-Sales (of After-Sales): ondersteuning gedurende en na het implementatie project van hardware en/of software.

Als IT sales executive of pre-sales consultant verkoop je hardware- en softwareproducten als onderdeel van een salesteam. In een groot bedrijf ben je misschien meer een technisch expert, terwijl je in een kleiner bedrijf waarschijnlijk technisch advies combineert met een allround sales rol.

Sales vacatures die we succesvol hebben ingevuld en waarvoor we altijd beschikbare professionals in ons netwerk hebben zijn bijvoorbeeld: Sales Director, Accountmanager, Sales Consultant, IT Sales Executive, Sales Engineer, Pre-Sales Consultant, Account Executive, Engagement Manager.

 

Altijd openstaande sales vacatures

Account Manager (Software)

Bekijk hier onze altijd openstaande vacature: Account Manager.

Account Manager (IT infrastructuur)

Bekijk hier onze altijd openstaande vacature: Pre-Sales Consultant.

Account Manager (Security)

Bekijk hier onze altijd openstaande vacature: Pre-Sales Consultant.

Pre Sales Consultant

Bekijk hier onze altijd openstaande vacature: Pre-sales Consultant.

Inside Sales

Bekijk hier onze altijd openstaande vacature: Inside Sales.

Ontdek al onze expertises