Hoe bepaal ik het juiste salaris bij mijn functie?

Wat moet je zeggen als er om een salarisindicatie wordt gevraagd? Soms wordt er in de vacature al een salarisindicatie gegeven. Dat is natuurlijk erg makkelijk, omdat je meteen weet waar je aan toe bent. Het kan ook zijn dat de werkgever tijdens het sollicitatiegesprek aan je vraagt een indicatie te geven van je salaris. Dan wordt het lastiger. Zet je laag in omdat je de baan graag wilt of kun je beter niets zeggen? Wij helpen je op weg naar het juiste antwoord bij het bepalen van je salaris.

Vraag je eerst af of je oude functie te vergelijken is met de nieuwe. Geef goede argumenten als dit niet het geval is. Misschien krijg je meer taken, meer verantwoordelijkheid, of je nieuwe functie is iets heel anders dan wat je eerst deed.

Vervolgens kijk je wat een passend loon is, ga je vergelijken of ‘benchmarken’ in de markt. Wat is een normaal loon voor deze specifieke functie binnen deze regio en branche? Bij het vergelijken van lonen zijn er aantal factoren die van invloed zijn op je loon, om je salarisindicatie te kunnen geven spelen de volgende factoren een rol:
· Functie
· Sector
· Opleidingsniveau
· Verantwoordelijkheid
· Werkervaring
· Leeftijd
· Regio

Ook zijn er verschillende websites die je inzicht kunnen geven in je salarisindicatie als:
· Intermediair.nl
· Loonwijzer.nl

Ook kun je telefonisch contact opnemen met The Search Company voor advies op het gebied van salaris. Neem hier contact op.