Hoe werkt Headhunting?

Headhunting is een redelijk recent fenomeen. In de jaren ’50 en ’60 begonnen bedrijven in New York het te gebruiken als een manier om mensen te vinden die opgeleid waren om leidinggevende posities in te nemen.

Onze Headhunters

Tegenwoordig gebruikt men deze methode niet uitsluitend om hooggeschoolde kandidaten te vinden. Men gebruikt het voornamelijk om mensen te vinden met vaardigheden die moeilijk te vinden zijn. Het is mogelijk dat ze op de markt zeldzaam zijn. Een andere mogelijkheid is dat ze hoge scores hebben of dat ze een enigszins unieke opleiding, vaardigheden en competenties hebben.

Een Headhunter is dus een gespecialiseerde recruiter. Hij zoekt in het bijzonder naar werknemers met hoge posities in bijvoorbeeld management die een specifieke branchekennis hebben.

De meest succesvolle specialisten worden door de Headhunter benaderd voor een andere, beter betalende baan. Bij headhunting ‘kaapt’ de Headhunter dus personeel dat niet (zelf) op zoek is naar ander werk weg bij de ene werkgever ten behoeve van de andere.

Als Headhunter moet je tot het uiterste willen en durven gaan om de juiste persoon te vinden en over te nemen. Een groot sociaal netwerk kan zeer behulpzaam zijn. Je zoekt alles wat je vinden kan uit over een kandidaat en het bedrijf en gebruikt die kennis in het verleiden van de kandidaat. Hoe krapper de markt is en de daarmee hoe schaarser de specialistische kennis, hoe meer bedrijven zich tot headhunting zullen richten.

Lees meer over onze headhunters.