Wat doet een recruitmentbureau?

De doelstelling van recruitment is het selecteren van de meest geschikte kandidaat voor een vacature. De vacature kan zowel een tijdelijke functie betreffen als een functie voor vast dienstverband. Bedrijven schakelen een recruitmentbureau in wanneer ze zelf moeilijk kandidaten kunnen vinden voor hun vacatures. Een recruitmentbureau heeft over het algemeen een groot netwerk van potentiële kandidaten.

Recruitmentbureau-aan-het-werk

Vanwege de diversiteit aan functies en beroepen op de arbeidsmarkt zijn veel recruitmentbureaus gespecialiseerd in bepaalde marktsegmenten. Zo zijn er recruitmentbureaus die zich richten op functies in de zorg, financiële dienstverlening, non-profit en overheidsinstellingen. Ook zijn er recruitmentbureaus in de techniek. Technisch recruitment vereist net als de andere recruitmentbranches kennis van het marktsegment.

Lees meer gedetailleerde uitleg over wat wij bij The Search Company als recruitment bureau doen. Meer weten over The Search Company vanuit een extern oogpunt. Lees onze Google reviews.