Wat is detachering?

Detachering is het uitlenen van werknemers aan een derde partij. Detachering wordt veel toegepast binnen de ICT sector omdat ICT projecten vaak projectmatig verlopen. Ook voor ICT beheer heb je als organisatie soms ICT professionals nodig met specifieke expertise. Dan huur je liever ICT expertise in bij een ICT Detacheringsbureau. Een detacheringsbedrijf heeft medewerkers in eigen dienst. Een uitzendbureau heeft zowel mensen in dienst als mensen die tijdelijk worden uitgezonden.

Het tijdelijk inhuren van een werknemer van een ander bedrijf noemen we detachering. Detachering maakt het mogelijk om snel aan personeel met specifieke vaardigheden te komen. 

In welke gevallen is detachering handig?

  • Tijdelijke vervanging van een medewerker, bijvoorbeeld in geval van ziekteverlof of zwangerschapsverlof
  • Plotseling extra capaciteit nodig, bijvoorbeeld voor het uitvoeren van speciale projecten
  • Bij projecten die vragen om specifieke kennis of vaardigheden
  • Gebruik kunnen maken van een verlengde proeftijd

Wat zijn de voordelen van detachering voor werkgevers?

Door detachering is het gemakkelijk om aan hoogopgeleid personeel te komen met specifieke vaardigheden. De ingehuurde medewerkers hebben in de meeste gevallen ervaring opgedaan in verschillende bedrijven. Hierdoor beschikken zij over brede kennis. Bij detachering neem je personeel tijdelijk in dienst. Zodra je financieel wat minder ruimte hebt of de functie komt te vervallen, hoef je je personeel dus niet te ontslaan. Je beëindigd simpelweg de inhuur. Afhankelijk van de afspraken moet je een opzegtermijn in acht nemen. Het inhuren van consultants kan goed zijn voor het bedrijf. Externe consultants brengen nieuwe inzichten en ideeën mee. De vaste medewerkers kunnen hier hun voordeel mee doen. De ideale mix voor een bedrijf bestaat namelijk uit nieuwe arbeidskrachten en arbeidskrachten die al langere tijd binnen het bedrijf werkzaam zijn.

Wat zijn de voordelen van detachering voor werknemers?

  • Detachering geeft zekerheid

Als je kiest voor detacheren, dan is het detacheringsbureau jouw werkgever. Met het detacheringsbureau heb je dus een contract. De duur van het contract hangt af van het project waarop je ingezet wordt. Je kan ingezet worden voor een aantal maanden, een jaar of zelfs voor onbepaalde tijd. Als gedetacheerde kan je niet zomaar ontslagen worden, ook ben je verzekerd van persoonlijke begeleiding én een netwerk van specialisten

  • De kans om bij veel verschillende bedrijven binnen te kijken

Als gedetacheerde krijg je de kans om bij veel verschillende bedrijven binnen te kijken en volwaardig aan een project mee te werken. Door detachering krijg je met veel verschillende (bedrijfs) culturen te maken, hierdoor leer je je flexibel op te stellen. Bovendien bouw je snel een professioneel netwerk op, doordat je met veel professionals in aanraking komt.

  • Stuur je eigen carrière

Detachering maakt het mogelijk, om makkelijker zelf je carrière in te richten. Wanneer je besluit toch graag ervaring op te willen doen in een andere branche, of je wil graag een bepaalde cursus volgen, dan is dit meestal geen probleem.

  • Persoonlijke begeleiding

Ben je net afgestudeerd en weet je niet welke baan het beste bij jou past? Of begeef je je na een aantal jaar weer voor het eerst op de arbeidsmarkt? Dan kan detachering een geschikte oplossing zijn voor jou. Samen met het detacheringsbureau ga jij je carrière uitstippelen. Het detacheringsbureau is op de hoogte van wat er speelt in de arbeidsmarkt en kan op basis hiervan samen met jouw carrière wensen, een persoonlijk ontwikkelingsplan opstellen.

  • Toegang tot groot aanbod vacatures

Een detacheringsbureau heeft een groot netwerk en goede relaties. Hierdoor kan het bureau jou helpen aan een plekje bij de meest uiteenlopende organisaties.

Detachering bij The Search Company

Wordt u binnen uw organisatie geconfronteerd met IT en Engineering gerelateerde projecten en heeft u hier een flexibele personeelsschil voor nodig? Dan bent u bij de zuster onderneming van The Search Company aan het juiste adres. In 2007 hebben wij detacheringsbureau The Project Company opgericht. Vanuit The Project Company zorgen wij voor flexibele oplossingen voor de staffing van uw IT en Engineering projecten.

Onze zuster onderneming The Project Company is NEN 4400-1 gecertificeerd. De Stichting Normering Arbeid heeft een een nationale norm in het leven geroepen die eisen stelt aan in Nederland gevestigde uitleners en (onder)aannemers van werk. Deze eisen richten zich op de afdracht van belastingen en sociale premies en het gerechtigd zijn tot het verrichten van arbeid in Nederland. Het doel van de norm is het risico voor opdrachtgevers op verhaal en boetes van de Belastingdienst en andere overheidsinstanties te beperken.

Omdat wij NEN 4400-1 gecertificeerd zijn hebben wij ook een erkend referent status kunnen verkrijgen bij de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Hierdoor vindt u als opdrachtgever in The Project Company een partner om u te assisteren bij het aantrekken van kenniswerkers en internationaal talent.

Waarom kiezen voor The Search Company?

Anders dan onze concurrentie kijken wij als detacheerder volledig naar de behoefte van onze opdrachtgever. Dit wil zeggen; geen onnodige detacheringsconstructies indien hier geen directe behoefte aan is. We maken een groeiplan voor de lange termijn en geven u advies of ons detacheringsmodel voor uw organisatie de uitkomst kan bieden. Wilt u bijvoorbeeld niet direct een werknemer in dienst nemen, maar eerst voor een half jaar laten detacheren? Geen probleem. Wij gaan voor u op zoek naar de juiste professional. Heeft u aan de andere kant een project dat drie jaar gaat duren en bent u op zoek naar professionals op projectbasis? Ook dan kunnen wij als detacheerder voor u een uitkomst bieden. Kortom, flexibiliteit en maatwerk staat voor ons hoog in het vaandel.

Lees meer over hoe The Search Company je kan helpen onder andere op het gebied van detachering. Meer weten over The Search Company vanuit een extern oogpunt. Lees onze Google reviews.