Wat is een Detavast-constructie?

Een ICT Detavast-constructie, ook wel “detacheringsovereenkomst met overname” genoemd wordt veel gebruikt binnen de ICT branche. 

Een ICT Detavast-constructie is een nieuwe vorm van IT detacheren waarbij het traditionele detacheren wordt gecombineerd met werving en selectie. De werknemer start binnen uw bedrijf aan een vooraf overeengekomen detacheringsperiode. Na deze periode van detachering is er mogelijkheid tot een overname van de werknemer. Deze (eventuele) overname is kosteloos en vastgelegd in de detacheringsovereenkomst. Kortom, als werkgever heeft u een verlengde proefperiode. Dit voorkomt dat u achteraf voor verrassingen komt te staan en geeft u meer flexibiliteit en zekerheid.

Bij een ICT Detavast constructie bespaart u op de kosten van werving & selectie, deze zijn voor rekening van het IT detacheringsbedijf. Het IT detacheringsbedrijf start een Detavast opdracht met een uitgebreide wervingscampagne. Hierbij worden alleen de meest geschikte kandidaten benaderd. 

Hoe werkt het?

U betaalt bij ICT detavast een all-in uurtarief voor de werkelijk gewerkte uren van een nieuwe ICT medewerker. Een geschikte kandidaat treedt in dienst voor een vaste periode van detachering (meestal 1040 uur). De lengte van de detacheringsperiode is bespreekbaar. De kandidaat komt voor deze vastgestelde periode op de loonlijst van het ICT detacheringsbedrijf en zal na goed functioneren vervolgens kosteloos in dienst kunnen treden bij uw organisatie. Het ICT detacheringsbedrijf verzorgt arbeidsgerelateerde voorzieningen zoals het arbeidscontract en de afdrachten van de werkgeverslasten. De IT recruiter van het IT detacheringsbedrijf fungeert tijdens de detavast periode als schaduwmanager voor de IT Specialist en is het aanspreekpunt voor de opdrachtgever. Het ICT detacheringsbedrijf is op deze manier beter betrokken bij de inbedding van een kandidaat in de organisatie.

Heeft u ICT projecten waarvoor u snel op zoek bent naar ICT specialisten? Bent u op zoek naar continuïteit in uw organisatie? Vereist een functie een langere proeftijd en heeft u behoefte aan risicospreiding? Of wilt u zeker zijn over bepaalde verwachtingen van een nieuwe werknemer? Dan is een detavast constructie een ideale optie.

De voordelen van Detavast:
  • Risico spreiding
  • Beter beoordelen geschiktheid kandidaat door verlengde proeftijd
  • Flexibel in uw mogelijkheden
  • Lagere kosten
  • Begeleiding kandidaat door het ICT detacheringsbedrijf
Meer weten?

Voor meer informatie over onze dienstverlening kunt u ook de website bezoeken van The Project Company of The Search Company. Voor meer informatie of een prijsopgave kunt u contact met ons opnemen via 040- 296 23 62 of per email info@searchcompany.nl

Lees meer over detachering door The Search Company. Indien je meer wilt weten over hoe andere over The Search Company denken bekijk onze Google reviews eens.