Wat is een IT Recruiter?

Een IT recruiter werft IT-professionals voor openstaande vacatures. 

De rol van IT recruiter kan vervuld worden op projectbasis voor een externe opdrachtgever, een commerciële recruiter, of voor het bedrijf waarvoor hij / zij in dienst is, als corporate recruiter. 

De kerntaken van een recruiter zijn:

  • Het vinden van de juiste IT-professionals
  • Het matchen van de skills endesbetreffende opdrachtgever.
  • Het beheren van het wervingsproces  interesses van de IT-professionals met de eisen en verwachtingen van de tussen het bedrijf, de opdrachtgever, en de IT-professional.


It recruitment

De vaardigheden die een IT recruiter succesvol maken:

  • Het inhoudelijk goed begrijpen van de organisatie en de techniek om de juiste IT professional te kunnen selecteren
  • Beschikken over een actief netwerk van IT professionals
  • Goed luisteren, proactief communiceren
  • De katalysator zijn in het sollicitatieproces tussen de opdrachtgever en de IT professional

Recruiters houden hun netwerk goed op orde door regelmatig telefonisch contact te hebben met kandidaten (IT professionals) en klanten (bedrijven). Recruitment is voortdurend in ontwikkeling. Een recruiter zal daarom ook regelmatig nieuwe vaardigheden op het gebied van recruitment moeten aanleren. Social media en verschillende andere digitale mediabronnen worden door recruiters regelmatig bezocht voor nieuwe kandidaten die ze kunnen bemiddelen. Een aantal belangrijke eigenschappen van een recruiter zijn dan ook gedrevenheid en overtuigingskracht.

IT recruitment bij The Search Company

The Search Company is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in het werven van hoogopgeleide IT-professionals voor diverse vacatures op professioneel niveau. We opereren landelijk en in de Benelux. Hierbij werven wij zowel vast alsook tijdelijk personeel voor werkgevers, variërend van midden- en klein bedrijven tot grote multinationals. Onze IT Recruitment Consultants hebben uitstekend inzicht in de huidige IT-trends en de digitale transformaties die organisaties door moeten voeren om succesvol te blijven. Met deze achtergrond in de IT en uitgebreide ervaring in het werven van IT-profielen, weten onze recruiters hoe het is om vacatures in uw sector in te vullen. Daarbij wordt rekening gehouden met zowel het perspectief van de kandidaat als de werkgever.

IT vacatures die we op regelmatige basis succesvol invullen zijn bijvoorbeeld: IT Manager, CIO, IT Specialist, Projectmanager, Informatiemanager, Solution Architect, Enterprise Architect, Informatie Analist, Senior IT Consultant, Systeembeheerder, IT Auditor, Consultant Data-analytics, Internet of Things Architect en Functioneel Applicatiebeheerder.

Bekijk wat wij bij The Search Company doen op het gebied van IT recruitment. Meer weten over The Search Company vanuit een extern oogpunt. Lees onze Google reviews.