Wat is Executive Search?

Executive Search is een dienst die bedrijven inzetten om de meest geschikte en relevante kandidaten te vinden voor een open positie. De gezochte kandidaten hebben vaak een specifiek profiel en zijn meestal al in het bezit van een vaste baan. Denk bijvoorbeeld aan een Chief Financial Officer, Chief Information Officer, ICT Manager of Sales Manager.

Executive Search is een vorm van recruitment waarbij u als bedrijf wordt geadviseerd op het gebied van werving en selectie van kandidaten voor senior management functies (met een salarisniveau boven de 100k). Dit voor zowel vaste als interim aanstellingen. Vanwege vertrouwelijkheid en integriteit worden dergelijke functies meestal niet online of via andere media verspreid.

Executive Search
De hoofdreden van het bestaan van Executive Search

Als competitief bedrijf ben je op zoek naar de allerbeste medewerkers voor je organisatie. De juiste werknemers zijn namelijk de sleutel tot het succes. Zij zorgen er dus voor dat een organisatie zijn doelen kan behalen. De beste en meest geschikte medewerkers zijn meestal in dienst en niet actief op zoek naar een nieuwe baan. Hierdoor is het voor een organisatie vaak een lastige, tijdrovende en misschien wel onmogelijke zoektocht om de geschikte kandidaat te vinden.

De latent zoekende kandidaat; hoe vind je die?

Een Executive Search Consultant richt zich op het “grijze gebied” van de markt. Hiermee worden de mensen bedoeld die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe rol, maar wanneer ze een mooie functie aangeboden krijgen, wel een nieuwe stap overwegen. The Search Company kent deze kandidaten als ‘latent zoekend’.

Executive Search is veel meer resource intensief en geeft klanten een gedegen inzicht in welke leider ze precies nodig hebben om een bepaalde vacature te vervullen. Voordat een Executive Search traject gestart wordt is het belangrijk om alles uit te zoeken over de functie binnen de organisatie en de reden voor het ontstaan van de vacature.

Een vacature op bestuursniveau of directie niveau?

Bij The Search Company gaan we actief op zoek naar de meest geschikte kandidaat. De opdrachtgever wordt nauw betrokken in dit proces. Soms zijn de kandidaten die benaderd moeten worden al bekend bij de opdrachtgever. Omwille van confidentialiteit en integriteit worden de headhunters van The Search Company ingezet om verkennend op te treden.

Door de jaren heen hebben wij al vele organisaties kunnen assisteren bij het invullen van leiderschapsfuncties. Hierdoor hebben wij een groot en bruikbaar netwerk van kandidaten kunnen opbouwen op bestuursniveau.

Lees meer over hoe The Search Company je kan ondersteunen met haar diensten.