Wat is ICT?

De informatie- en communicatietechnologie (ICT), is een vakgebied dat zich bezighoudt met informatiesystemen, telecommunicatie en computers. Hieronder valt het ontwikkelen en beheren van systemen, netwerken, databases en websites. Ook het onderhouden van computers en programmatuur en het schrijven van software valt hieronder. Vaak gebeurt dit in een bedrijfskundige context. De IT is tegenwoordig op toepassing van allerlei topsectoren als: Agrofood, Kastuinbouw, High Tech Systemen & Materialen, Logistiek, Energie, Chemie, Water, Life Sciences.


ICT Beheerder

ICT is daarmee een heel breed gebied dat verder gaat dan alleen de thuiscomputer. Denk maar eens aan smartphones, tablets, servers, het internet, televisies, robots, de pinautomaat, Facebook, de kassa in een winkel, en nog veel en veel meer. Overal in je omgeving zie je tegenwoordig IT. Bij de bushalte, op scholen, bij bedrijven, in de auto etc. Het maakt ons leven vaak een stuk gemakkelijker, maar we worden er ook steeds afhankelijker van.

De afgelopen jaren heeft de ICT-branche zich dan ook snel ontwikkeld. In de toekomst zullen meer technologische ontwikkelingen in de ICT plaatsvinden, zoals automatisering, robotisering en de opkomst van machine learning. Organisaties zullen steeds afhankelijker worden van de ICT door middel van apps, software en andere technologische ontwikkelingen.

Bekijk hier wat The Search Company doet op het gebied van IT recruitment.