Wat is ICT?

De informatie- en communicatietechnologie (ICT), is een vakgebied dat zich bezighoudt met informatiesystemen, telecommunicatie en computers.

ICT kan worden gezien als een integratie van informatietechnologie met communicatietechnologie. ICT is een heel breed gebied dat verder gaat dan alleen de thuiscomputer. Denk maar eens aan smartphones, tablets, servers, het internet, televisies, robots, de pinautomaat, Facebook, de kassa in een winkel, en nog veel en veel meer. Overal in je omgeving zie je tegenwoordig ICT. Bij de bushalte, op scholen, bij bedrijven, in de auto etc. Het maakt ons leven vaak een stuk gemakkelijker, maar we worden er ook steeds afhankelijker van.

Wat valt er onder ICT?

  • Het ontwikkelen en beheren van systemen, netwerken, databases, games en websites.
  • Het onderhouden van computers en programmatuur
  • Het schrijven van software


ICT Beheerder

De toekomst van ICT

Weinigen realiseren zich dat ICT vandaag de dag bijna overal aanwezig is en de noodzaak tot gebruik als maar groter wordt. In de toekomst zullen steeds meer technologische ontwikkelingen in ICT plaatsvinden, zoals automatisering, robotisering, Industrie 4.0 en de opkomst van machine learning. Organisaties zullen steeds afhankelijker worden van ICT door de inzet van van apps, software maar ook door andere technologische ontwikkelingen.

De afgelopen jaren heeft de ICT-branche zich snel ontwikkeld. Door deze ontwikkeling neemt niet alleen het belang van ICT toe, maar ook de markt. De ICT-branche is momenteel al erg groot en zal in de toekomst blijven groeien. Er zullen dus steeds meer mensen gaan werken in de ICT-branche. Over het algemeen zijn ICT’ers hoger opgeleid. Logisch en wiskundig denken, is erg belangrijk bij een functie binnen de ICT-branche.

Vaardigheden en eigenschappen binnen de ICT-branche

  • Nauwkeurig werken
  • Communicatief 
  • Creatief 
  • Geduldig zijn
  • Leergierig
  • Puzzelen hoe zaken het beste en het snelste werken leuk vinden
  • Goed Engels kunnen spreken / begrijpen, aangezien dat de voertaal is in de ICT-wereld

ICT recruitment bij The Search Company

The Search Company is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in het werven van hoogopgeleide ICT-professionals voor IT vacatures op professioneel niveau. We opereren landelijk en zelfs in de gehele Benelux. Hierbij werven wij zowel vast als tijdelijk ICT personeel voor werkgevers, variërend van midden- en kleinbedrijven tot grote multinationals. Onze IT Recruitment Consultants hebben uitstekend inzicht in de huidige ICT-trends en de digitale transformaties die organisaties door moeten voeren om succesvol te blijven. Met deze achtergrond in de IT en uitgebreide ervaring in het werven van IT-profielen, weten onze recruiters hoe het is om vacatures in uw sector in te vullen. Daarbij wordt rekening gehouden met zowel het perspectief van de kandidaat als de werkgever.

ICT vacatures die we succesvol hebben ingevuld zijn bijvoorbeeld: IT Manager, CIO, ICT Specialist, Projectmanager, Informatiemanager, Solution Architect, Enterprise Architect, Informatie Analist, Senior ICT Consultant, Systeembeheerder, IT Auditor, Consultant Data-analytics, Internet of Things Architect en Functioneel Applicatiebeheerder.

Bekijk hier wat The Search Company doet op het gebied van IT recruitment. Meer weten over The Search Company vanuit een extern oogpunt. Lees onze Google reviews.