Wat is RPO – Recruitment Process Outsourcing?

Recruitment Process Outsourcing (RPO) is een samenwerking tussen een organisatie en een recruitment specialist.

Het binnenhalen van de juiste mensen in uw organisatie is van essentieel belang. Maar het vinden van de juiste mensen is zeer tijdsintensief en daarmee een vak apart. Er zijn genoeg bedrijven die moeite hebben met het vinden van de perfecte kandidaat. RPO, oftewel Recruitment Process Outsourcing kan dan een optie zijn.

Het werven van talenten vereist kennis en ervaring. Het is namelijk belangrijk om te weten waar u precies naar op zoek bent en waar u deze desbetreffende persoon vindt. Als u het recruitment proces zelf niet uit wilt voeren omdat u simpelweg de capaciteit er niet voor hebt, is outsourcing een optie.

RPO dienstverlening kan zowel op kleine als op grote schaal plaatsvinden. Van enkel het afhandelen van sollicitaties tot en met het opstellen van de complete recruitmentstrategie.

Het samenwerken met één partij die zowel de recruitment, als de arbeidsmarktcommunicatie oppakt heeft meerdere voordelen. Door samen te werken met een RPO hoef je niet met meerdere verschillende partijen contact te onderhouden en zorg je ervoor dat er één partij is die jouw bedrijf door en door kent. Daardoor is de samenwerking efficiënter en dus ook goedkoper. Wanneer de samenwerking eerder is opgeschaald en deze na verloop van tijd weer opgeschroefd dient te worden, is voor beiden partijen bekend hoe er wordt samengewerkt en heb je niet te maken met een lange aanloopperiode.

De belangrijkste voordelen van RPO 

  • Lagere kosten voor het actief werven van kandidaten 
  • Recruiters kunnen sneller de juiste mensen werven
  • Recruiters maken gebruik van de nieuwste innovaties en ontwikkelingen
  • Risicospreiding
  • Flexibiliteit 
  • Verkort het hele recruitmentproces.
  • Kwaliteit van recruitment neemt toe

Lees meer over RPO recruitment op https://www.rpoassociation.org/. Ook bij The Search Company maken, wanneer hier behoefte aan is, gebruik van RPO recruitment. Lees hier meer over op onze werving en selectie pagina.