Wat is werving & selectie?

Werving en selectie is in de basis het proces van identificeren, selecteren en aantrekken van de meest geschikte kandidaten voor uw bedrijf en vacature. In de praktijk betekent het dat een werving en selectie bureau iemand werft die direct bij uw bedrijf in dienst komt. Hiervoor betaalt u een afgesproken fee aan een werving- en selectiebureau. In veel gevallen is dat een percentage van het jaarloon. 

Zelf werven en selecteren of uitbesteden?

Waarom zou een een werving en selectiebureau inschakelen als u ook zelf kandidaten kunt gaan zoeken? Deze vraag is gebaseerd op de zogenaamde “make or buy decision”? Gaat u zelf het wiel uitvinden en heeft u daar tijd voor of besteed u dit werk liever uit? Hoe makkelijk is het als u in contact kan komen met drie voorgeselecteerde kandidaten waaruit u “slechts” een keuze hoeft te maken. Het is natuurlijk afhankelijk van de fase waarin uw organisatie zich bevindt of het uw voorkeur heeft om dit proces uit te besteden (te outsourcen) of om het zelf uit te voeren. Aspecten als time to hire en cost per hire moeten worden meegenomen in deze afweging. Het werven van een medewerker is op zich wel te doen, maar het werven van de juiste medewerker, dat vraagt om wat meer inzichten. 

Wat is het verschil tussen werving & selectie en recruitment? 

Deze twee begrippen worden vaak door elkaar gebruikt. Er is dan ook geen verschil tussen beide begrippen. In beide gevallen zoekt een externe partij voor u naar de juiste kandidaten voor een vacature. Die partij of persoon heet ook wel een recruiter.

De voordelen van werving en selectie 

  • Biedt flexibiliteit bij het invullen van vacatures
  • Vaste fee bij plaatsing
  • Minder tijd kwijt aan het werven en selecteren van kandidaten
  • Laagdrempelige manier om snel in contact te komen met kandidaten 
  • Je profiteert van een groot netwerk en een ruim bestand aan geschikte kandidaten 

Werving en selectie door The Search Company

Werving en selectie is geen eenvoudig proces. Het vinden van goede medewerkers voor uw specifieke vacatures vereist namelijk maatwerk. Wij bij The Search Company begrijpen dat. Onze roots liggen in de IT en Technologie sector. Binnen deze sectoren richten wij ons op een aantal disciplines. In eerste instantie IT Recruitment maar daarnaast ook Sales Recruitment en Finance Recruitment. Sinds de oprichting van ons werving- en selectiebureau in 2000 hebben wij duizenden succesvolle bemiddelingen mogen doen voor onze opdrachtgevers. De kandidaten die wij bemiddelen via werving & selectie zijn doorgaans hoger opgeleiden met een HBO of WO diploma en enkele jaren werkervaring. Daarnaast hebben wij ook Graduate Recruitment programma’s uitgevoerd voor klanten.

Onze expertises 

De voordelen van Werving en selectie volgens The Search Company

Als werving en selectiebureau dat inmiddels 20 jaar bestaat zijn wij gespecialiseerd in het werven en selecteren van kandidaten. The Search Company beschikt over een database met cv’s van kandidaten. Daarnaast gaan wij bij elke opdracht op zoek naar nieuwe kandidaten. Wij nemen het gehele proces tot en met het voorstellen van één of meer kandidaten voor onze rekening. Hierbij voeren wij ook het logistieke en secretariële werk. Dit bespaart onze opdrachtgevers dus moeite en tijd. Als gerenommeerd W&S-bureau wekken wij vertrouwen (en nieuwsgierigheid) bij potentiële kandidaten. Het is immers beter als een ander over u verteld hoe interessant u bent, dan wanneer u zelf moet gaan vertellen dat u zo’n interessante werkgever bent. 

Als recruitment bureau kunnen wij openlijk werven zonder uw naam te noemen. Daarnaast kan The Search Company worden ingeschakeld voor headhunting, waarbij kandidaten niet solliciteren bij ons, maar rechtstreeks op ons eigen initiatief door ons worden benaderd. Vaak gebeurt dat op verzoek van onze klant, wanneer deze nog buiten beeld wil blijven.In sommige organisaties kan een vacature leiden tot onenigheid of spanningen binnen de organisatie. Dan kan het verstandig zijn het selectieproces van een nieuwe medewerker buiten de organisatie te leggen. Ook kan het voorkomen dat wij worden ingeschakeld wanneer er om formele redenen nog niet openlijk kan worden geworven. 

Lees meer over werving en selectie door The Search Company. Bekijk ook eens onze Google reviews.