5 tips om jouw kansen naar een nieuwe baan te verbeteren

In deze blog geven wij jou onze 5 tips die jij kunt gebruiken om het proces naar een nieuwe baan te versnellen en je kansen te verbeteren. Het bemachtigen van een nieuwe baan hoeft niet eeuwig te duren. Je hoeft alleen maar de juiste strategie te hanteren. Volg de 5 tips hieronder en je bent goed op weg om de baan die je altijd al gewild hebt, te bemachtigen.

1. Update je cv en referenties

Begin met het doornemen van je huidige cv en referenties. Zorg ervoor dat je cv afgestemd is op de specifieke functie die je zoekt en laat je sterkste kwalificaties en meest relevante vaardigheden zien. Zorg ervaar dat je referenties up-to-date zijn. Bekijk deze blog hoe jij een goed cv kan opstellen.

2. Zorg dat je online up-to-date bent

Het zoeken naar een baan in het digitale tijdperk waar we momenteel in leven kan uitdagender zijn dan voorheen. Hoewel er meer middelen beschikbaar zijn, zoals zoekmachines voor vacatures en LinkedIn, is er ook veel minder privacy. Lees hier hoe jij LinkedIn kan inzetten in jouw zoektocht naar een nieuwe baan. Zorg ervoor dat al je persoonlijke informatie die online beschikbaar is up-to-date is en dit jou in een positief en professioneel daglicht stelt. Neem een goede kijk op je sociale media profielen en ruim alles op wat een slechte eerste indruk kan geven aan potentiële werkgevers. Vertrouw ons, werkgevers zijn ook gewend om iedere kandidaat even te googlen…

3. Vraag om hulp

Niemand heeft gezegd dat je jouw zoektocht naar een baan alleen moet aanpakken. Integendeel, er zijn middelen beschikbaar die je kunnen helpen om het vinden van de perfecte baan veel gemakkelijker en minder stressvol te maken. Door bijvoorbeeld de hulp van een werving- en selectiebureau in te schakelen kun je bijvoorbeeld passief zoeken, jezelf beter voorbereiden en de kansen op het krijgen van de functie en/of het salaris waar je achteraan zit verbeteren. Bovendien hebben gevestigde werving- en selectiebureaus al bestaande relaties met organisaties en kunnen ze jou helpen om een voet tussen de deur te krijgen, waar je een streepje voor hebt op de ‘een-klik-op-de-knop-en-de-sollicitatie-is-verzonden’ kandidaten. Recruiters zijn gewend om hun kandidaten te promoten, waardoor ze je in een nog beter daglicht kunnen zetten.

4. Bereid je voor op het interview

Zie het interview als een soort eindexamen aan het einde van een lang semester. Je hebt de eerste stappen doorlopen, nu is het tijd om aan te tonen wat je hebt geleerd. Doe je huiswerk en leer over het bedrijf en gesprekspartner waar je een gesprek mee gaat voeren. Het is niet vreemd om hun LinkedIn profielen eens uitgebreid te bekijken. Bereid een aantal vragen met antwoorden voor die gesteld kunnen worden.

5. Follow-up

Als je eenmaal voorbij de interviewfase bent, is de laatste stap om een nieuwe baan te krijgen de follow-up. Je gesprekspartner kan met meerdere kandidaten gesproken hebben. Het sturen van een gepersonaliseerde bedankmail kan je top-of-mind houden en je helpen om je te onderscheiden tussen de andere kandidaten. Maar let op: ga hierin niet jezelf specifiek verkopen, maar houdt de focus gericht op het bedrijf.

Als je overweegt om je zoektocht naar een baan uit te breiden dan kunnen wij je helpen. We kunnen het sollicitatieproces verkorten en wellicht een functie vinden waar jij je goed bij voelt. Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.