De toegevoegde waarde van een recruitmentbureau

Hoe een bureau kan helpen bij het maken van de juiste match

Het lijkt zo makkelijk, er is een vacature en daar wordt een bepaald CV bij gevonden. Appeltje-eitje zou je denken, zelfs bijna te automatiseren door AI misschien. Toch gaat het maken van een goede match tussen bedrijf en kandidaat, veel verder dan enkel het laten passen van een CV op een vacature en kan een recruitmentbureau hierbij van toegevoegde waarde zijn.

In de wereld van recruitment is het maken van de perfecte match tussen kandidaat en bedrijf een kunst op zich. Het gaat om het begrijpen van de behoeften van zowel de kandidaat als het bedrijf. En het vinden van die ene match die voor beiden goed werkt. In deze blog gaan we dieper in op hoe wij van The Search Company dit doen, en hoe wij tot de beste matches komen.


Neem de tijd om elkaar te leren kennen

In de huidige concurrerende arbeidsmarkt is het voor bedrijven van groot belang om topkandidaten aan te trekken en te behouden. The Search Company heeft als werving- en selectiebureau een lange geschiedenis in het bemiddelen van professionals bij diverse organisaties. Al meer dan 20 jaar begeven wij ons tussen werkzoekenden en werkgevers. Waarbij de betrokkenheid bij beide partijen hoog in het vaandel staat.

Wij begrijpen dat elke kandidaat uniek is en dat het belangrijk is om de juiste match te vinden. Het gaat niet alleen om het vinden van een kandidaat met de juiste vaardigheden, maar ook om het vinden van iemand die past bij de bedrijfscultuur.

Om dit te bereiken, maken wij gebruik van verschillende strategieën. Ten eerste zetten we onze deskundigheid binnen de sector in om de vaardigheden en ervaring van kandidaten nauwkeurig te beoordelen. Hierdoor kunnen we efficiënt de beste kandidaten identificeren.

Ten tweede voeren we diepgaande gesprekken met kandidaten om hun persoonlijkheid, ambities en carrièredoelen te begrijpen. Zo krijgen wij een goed beeld van de kandidaat. En dat helpt om een goede match te maken, niet alleen voor onze opdrachtgever, maar ook voor de kandidaat.

Ten derde onderhouden we nauwe relaties met onze opdrachtgevers en gaan we, om een goed beeld te krijgen van de bedrijfscultuur en -waarden, regelmatig langs op locatie. Dit stelt ons in staat om kandidaten te vinden die niet alleen de juiste vaardigheden hebben, maar ook goed passen bij het bedrijf.


We hebben een match, en nu?

Het resultaat van deze inspanningen? Een perfecte match die zowel voor de kandidaat als voor het bedrijf resulteert in een langdurig succes. 

Maar dit is nog niet alles. We blijven betrokken tijdens het sollicitatieproces. We zorgen voor een soepele overgang van de ene naar de andere werkgever, door in deze “vogelvrij-periode” goed in contact te blijven. Daarnaast bieden we ondersteuning om ervoor te zorgen dat de match succesvol blijft.

Kortom, of je nu een bedrijf bent, dat op zoek is naar topkandidaten, of je bent zelf op zoek naar een volgende stap in je carrière. The Search Company kan de sleutel zijn tot het vinden van de perfecte match.

Mocht je nu een werkgever zijn en willen onderzoeken hoe een recruitmentbureau als The Search Company van toegevoegde waarde kan zijn voor jou? Neem dan contact met ons op via: https://searchcompany.nl/contact-the-search-company/