Het cruciale belang van ICT

Als bedankje van een bemiddelde kandidaat, ontving één van onze recruitment consultants gisteren een erg leuke verrassing… een whiskey proefpakket. Bedankt voor deze leuke verrassing! Namens The Search Company wensen we je veel succes bij je nieuwe werkgever.

ICT is momenteel van cruciaal belang voor Nederland. Veel klanten van The Search Company zijn ICT bedrijven. Zij bieden ICT Managed Services aan aan hun klanten. Deze eindklanten stellen hoge eisen aan zowel de beschikbaarheid van hun ICT omgeving maar zeker ook aan de veiligheid ervan. De door ons bemiddelde kandidaat zal gaan werken als Netwerk en Security Engineer. Ook werken wij meer en meer voor eindklanten die zelf hun IT omgeving monitoren. Voor hen is het bezitten en operationeel houden van een goede ICT-infrastructuur tijdens de corona crisis extra belangrijk. Het is ondenkbaar dat in deze onzekere tijden de ICT wegvalt. ICT zorgt er namelijk voor dat we verbonden blijven met elkaar, op deze manier kunnen we elkaar op de hoogte blijven houden van alle ontwikkelingen.

De ICT-branche levert momenteel onmisbare support en diensten aan bijvoorbeeld ziekenhuizen, zorginstellingen, bedrijven en gemeenten. ICT biedt ondersteuning tijdens een pandemie. Door ICT blijven namelijk de geautomatiseerde processen en de digitale informatie beschikbaar. Dit biedt bedrijven de mogelijkheid om hun medewerkers (in bepaalde functies) vanuit huis te laten werken. Hierdoor kunnen bepaalde bedrijven onder alle omstandigheden door blijven werken. Het remote werken stelt ook andere eisen aan de veiligheid van een ICT omgeving. ICT Security (zoals bijvoorbeeld vulnerability) is dus momenteel een zeer actueel onderwerp. 

De ICT-bedrijven houden Nederland draaiende doordat ze operaties uitvoeren en toegang tot het internet mogelijk maken. De behoefte aan ICT’ers neemt vandaag de dag steeds meer toe. Door de groei van de ICT-branche nemen niet alleen de werkzaamheden binnen de ICT toe, maar ook het belang van ICT. 

Benieuwd naar onze ICT en IT vacatures? Klik dan hier.

Lees meer van onze blogs hier. Meer weten over The Search Company vanuit een extern oogpunt. Lees onze Google reviews.