Hoe optimaliseer je je LinkedIn profiel?

Jezelf goed vindbaar maken op LinkedIn is erg belangrijk, je LinkedIn profiel is namelijk je online visitekaartje. Recruiters zoeken via LinkedIn actief naar potentiële kandidaten. Daarnaast checken veel bedrijven je LinkedIn profiel zodra je je sollicitatiebrief naar hen verstuurd hebt.

The Search Company geeft je graag een aantal tips hoe jij je LinkedIn profiel kan optimaliseren. Hierdoor profileer je jezelf op de juiste manier op LinkedIn.

Tip 1: Upload een professionele profielfoto

Upload een professionele profielfoto waarop je een nette outfit draagt. Kies daarbij een foto met een rustige achtergrond. Een drukke achtergrond kan namelijk afleiden van hetgeen waar het om gaat; jijzelf.

Naast het uploaden van een professionele profielfoto, is de banner foto ook een belangrijk onderdeel. Kies hiervoor een afbeelding die past bij jouw branche.

Tip 2: Kies een pakkende kopregel

Het eerste wat een recruiter ziet wanneer hij / zij jouw LinkedIn profiel bekijkt, is de kopregel. De meeste mensen zetten hierin hun functie of studie, maar een kopregel kan veel origineler. Zorg voor een heldere en pakkende kopregel. Hierdoor wordt het aantrekkelijker om jouw profiel te bekijken.

Door keywords te gebruiken kan je je LinkedIn profiel beter vindbaar maken. Keywords zijn woorden die recruiters intypen in de zoekmachine van LinkedIn. Het is hierbij dus van belang dat je keywords kiest die recruiters vaak gebruiken om kandidaten te vinden met jouw ervaringen.

Tip 3: Pas de URL van je LinkedIn pagina aan          

Een aangepaste URL zorgt niet direct voor een betere vindbaarheid binnen LinkedIn, maar zorgt wel voor een betere vindbaarheid in externe zoekmachines zoals Google.

Je kan je URL als volgt aanpassen; ga om te beginnen naar je LinkedIn profiel, klik vervolgens op ‘ik’ rechts bovenin, klik daarna op ‘instellingen en privacy’, zodra je dat gedaan hebt klik je op ‘uw openbare profiel bewerken’, vervolgens kan je je URL rechts bovenin vervangen naar je voornaam + achternaam.

Tip 4: Profielschets op je LinkedIn pagina

Je profielschets moet kort maar krachtig zijn. Een profielschets bestaat uit ongeveer vijf regels waarin je jezelf kort introduceert. Zorg ervoor dat je profielschets op een vlotte manier geschreven is en geen eindeloze opsommingen bevat.

Tip 5: Opleidingen en ervaring

Omschrijf de opleiding(en) die je hebt gevolgd en de werkervaring(en) die je hebt opgedaan, met een korte uitleg. Verwerk hierin informatie als; wat het bedrijf doet, welke werkzaamheden je hebt gedaan / doet en welke projecten je hebt afgerond.

Tip 6: Bouw een uitgebreid netwerk op

Het opbouwen van een uitgebreid netwerk met andere professionals is erg belangrijk. Hoe groter je netwerk is, hoe meer kans je maakt op een hoge positie in de zoekresultaten.

Daarbij is het ook van belang dat je relevante bedrijven, zoekpagina’s en groepen binnen jouw branche volgt en hun posts liked en deelt. Op deze manier kan je aan recruiters laten zien welke onderwerpen voor jou van belang zijn.

Naast het aantal connecties is de kwaliteit van de connecties ook belangrijk. 100 connecties uit je vakgebied is namelijk beter dan 300 willekeurige connecties.

Succes met het updaten van jouw Linkedin profiel!

Lees meer van onze blogs hier. Meer weten over The Search Company vanuit een extern oogpunt. Lees onze Google reviews.

Eindhoven, 13 maart 2020