Wij doen ook aan Interim Recruitment!

Een tijdelijk wervingsprobleem? Dit is gemakkelijk op te lossen door middel van het inschakelen van een interim recruiter. Hoe werkt dat precies en waarom zou het een goede oplossing zijn? Dat vertellen we je graag, want wij doen ook aan Interim Recruitment!

Wat doet een interim recruiter?

Een interim recruiter wordt op flexibele basis ingehuurd door de desbetreffende organisatie. De invulling van de functie is afhankelijk van wat de organisatie op dat moment nodig heeft. Het kan bijvoorbeeld gaan om alleen het searchen van kandidaten, het uitvoeren van de sollicitatiegesprekken of wellicht het gehele recruitmentproces.

Kortom een interim recruiter neemt veel werk uit handen en houdt zich daarnaast ook bezig met het verbeteren van het bestaande recruitmentproces. Er zijn twee verschillende manieren om een zakelijke afspraak aan te gaan met een interim recruiter. Dit kan;

  • Op basis van tijd

Hierbij is de interim recruiter voor een vaste periode met een duidelijk afgesproken einddatum aanwezig bij een organisatie. Denk dan bijvoorbeeld aan het vervangen van een collega die met zwangerschapsverlof is.

  • Op basis van vastgestelde doelen

Hierbij kijk je niet naar de periode dat iemand aanwezig is. Centraal staan de doelen die in een periode behaald dienen te worden. Vaak gaat het hierbij om het invullen van een bepaald aantal vacatures.

Wat zijn de voordelen van interim recruitment?

Recruitment is in de loop der jaren flink uitgegroeid tot een professioneel vakgebied. Het is al lang niet meer ‘iets’ wat HR erbij doet. Door (een deel van) recruitment uit te besteden aan een recruitmentbureau kan je als organisatie je focus leggen op andere bedrijfsprocessen. Een ander bijkomend voordeel is dat een interim recruiter een breed (specifiek) netwerk heeft. Ook staan ze vaak beter in contact met werkzoekenden en kunnen meer tijd besteden om de desbetreffende doelgroep te bereiken. Hierbij kun je denken aan hele selectieve werkzoekenden of latent werkzoekenden.

Waar herken je een goede interim recruiter aan?

  • Het kennen van de opdracht

Zeer belangrijk om de samenwerking tot een succes te maken is het duidelijk hebben van wat de opdracht inhoudt. Een goede opdrachtdefinitie vormt de basis. Dit wil ook zeggen; duidelijk elkaars verwachtingen bespreken en kenbaar maken, oftewel een open en goede communicatie.

  • Snel aanpassingsvermogen

Geen enkele opdracht is hetzelfde en geen enkele opdracht zal zonder hobbels verlopen. Daarom is flexibiliteit een belangrijke eigenschap die een interim recruiter dient te hebben. Het snel aanpassen aan de situatie en/of de werkwijze van de organisatie.

  • Is een goede recruiter

Klinkt vanzelfsprekend maar zeker wel het benoemen waard. Het recruitmentvak is continue in beweging. Om het recruitmentwerk goed uit te kunnen voeren en een expert te zijn en blijven zal je jezelf ook moeten blijven ontwikkelen. Het is belangrijk om te innoveren en de marktontwikkelingen goed in de gaten te houden.

The Search company helpt u graag!

The Search Company is eigenlijk al in 2004 gestart met het aanbieden van diensten die tegenwoordig Recruitment Process Outsourcing genoemd worden. Een ICT bedrijf nam contact met ons op omdat zij een aantal vacatures hadden bij hun software development afdeling maar ook bij hun sales afdeling. In totaal moesten er 8 vacatures ingevuld worden. Wij hebben bij deze klant één van onze ICT recruiters op tijdelijke basis ingezet. The Search Company faciliteerde het gehele werving EN selectie proces. Wij verzorgden de sourcing van kandidaten, stonden de hiring managers te woord en begeleiden de procedures van de kandidaten. Ook in de arbeidsvoorwaardelijke fase van het recruitment proces toonden wij onze toegevoegde waarde als interim recruiter aan.

Heeft u binnen uw organisatie meerdere ICT vacatures? Wilt u weten of interim recruitment ook voor uw bedrijf een goede oplossing is? Neem eens vrijblijvend contact met ons op om over de mogelijkheden te spreken.

Lees meer van onze blogs hier. Meer weten over The Search Company vanuit een extern oogpunt. Lees onze Google reviews.