Investeren in talent en de toekomst

talent

Door de toenemende schaarste op de arbeidsmarkt is het ontmoeten – en ontwikkelen – van jong talent van grote waarde voor veel organisaties. Met deze insteek was The Search Company op woensdag 17 mei aanwezig op de Sociale Bedrijven dag op de Universiteit van Tilburg. Deze dag bood ons de mogelijkheid om in contact te komen met ambitieuze studenten. Daarnaast stond de persoonlijke ontwikkeling en het toekomstperspectief van de studenten centraal.

Vanuit The Search Company waren aanwezig: ikzelf (Roland Jansen) en mijn lieftallige collega Eva Roos. Voor ons was het van belang om de propositie van The Search Company goed over de bühne te brengen en te onderbouwen met praktijk gerichte voorbeelden. Daarnaast was het een uitgelezen mogelijkheid om op een interactieve manier in contact te komen met studenten van verschillende (sociale) studies. Tijdens de bedrijfspresentatie en de netwerkmarkt merkten we al dat mensen geïnteresseerd waren naar de praktische kanten van recruitment.  Daarnaast was men vooral benieuwd naar onze onderscheidende en toegevoegde waarde. De oprechte interesse van beide kanten zorgde voor mooie gesprekken.

Ter afsluiting was er een bedrijvendiner georganiseerd. Met bedrijven als ING, Capgemini Consulting, Driessen HRM en het UWV waren we in goed gezelschap. Tijdens dit diner werd er door de studenten per gang gewisseld en hadden wij zo om het half uur een mooie groep mensen aan tafel. Het viel ons op dat de studenten zeer geïnteresseerd waren en zich vanuit hun opleidingsachtergrond konden identificeren met onze business. Onder het genot van een goed glas wijn, werden er empathische en verbindende gesprekken gevoerd.

Vanuit Eva en mij wil ik graag alle studenten bedanken voor de professionele, inspirerende en vooral gezellige dag. Wij zijn erg onder de indruk van alle talentvolle professionals en hebben genoten van het enthousiasme.