The Search Company bemiddelt Sales & Marketing Director

Een incoming call van een van onze opdrachtgevers. De telefoon gaat nog geen twee seconden over of hij wordt al opgenomen.. Een nieuwe gave opdracht komt binnen: “Wij zijn op zoek naar een Sales & Marketing Director!,” luidde het aan de andere kant van de lijn. Direct begon het te kriebelen bij onze recruiters, want dit zijn erg interessante rollen waar we bij The Search Company vol voor willen gaan.

Waar is onze opdrachtgever naar op zoek?

Na een lange intake was het voor ons duidelijk: dit werd geen gemakkelijke klus, maar zeker een leuke uitdaging. Onze opdrachtgever was op zoek naar een energieke, creatieve en bovendien ondernemende Sales & Marketing Director die samen met directieleden verantwoordelijk werd voor de verdere groei van de organisatie en uitbouw van de positie in de markt. De functie betrof een heleboel ‘pull’ – oftewel aantrekkelijke factoren – zoals de volgende: ‘beschikking over een sales apparaat van 25 professionals’, ‘de verantwoordelijkheid over de afdeling marketing en vertalen van de sales visie naar een maketingplan’ en ‘het aansturen van de management- en coördinatoren laag binnen de salesorganisatie’.

Beginnen met zoeken? Maar wie zoeken we dan?

Waar diegene aan moest voldoen? Het moest een initiatiefrijke enthousiasteling zijn met procesmatig inzicht en een echte motivator. Brede ICT-kennis was uiteraard een vereiste, aangezien onze opdrachtgever een full-service ICT dienstverlener is op het gebied van bedrijfsgerelateerde ICT-oplossingen. Bovendien werd iemand gezocht met veel ervaring binnen sales en marketing.

Work.. work… work..

Na een lange zoektocht via onze database en screenings op onze wervingskanalen, vele belletjes en intakes met potentiële kandidaten was het dan zo ver: we konden enkele geschikte kandidaten gaan voorstellen bij onze opdrachtgever. Het is altijd weer een verrassing of de profielen op het eerste gezicht aantrekkelijk over komen voor de organisatie in kwestie.

 

De weg naar succes

Dat was voor een aantal kandidaten het geval en zij gingen vol goede moed de sollicitatieprocedure in: van kennismakingsgesprek naar tweede gesprek en verder. Het hoeft niet altijd zo te zijn dat er daadwerkelijk voor een van onze kandidaten wordt gekozen, soms is het een mismatch (past hij of zij niet bij de bedrijfscultuur of is er net te weinig of teveel ervaring voor de rol) en het kan ook nog zo zijn dat een kandidaat toch koudwatervrees krijgt en voor een andere uitdaging gaat. Gelukkig waren de kandidaten enthousiast en onze opdrachtgever was er snel over uit. Vol spanning wordt de telefoon opgenomen: “Goedemiddag, u spreekt met The Search Company”. – “Goedemiddag Search Company, wij hebben besloten om kandidaat x een aanbieding te gaan doen! Hij is precies degene die we zoeken!”

Dat is natuurlijk fantastisch nieuws en daar doen we het allemaal voor! Pas als de match ontdekt is en het contract getekend kunnen wij; de kandidaat en de opdrachtgever een gat in de lucht springen. Een win-win-win situatie noemen we dat!

Benieuwd of jij onze volgende match to be made bent? Neem dan eens een kijkje op onze vacature-pagina.

Als u meer wilt lezen over hoe onze klanten en kandidaten onze werving en selectie dienstverlening hebben ervaren, lees dan onze reviews op onze Google pagina. Wilt u toch nog graag iets meer weten over The Search Company kijk dan eens op onze Social Media pagina’s: LinkedInFacebookInstagram of pak de telefoon op! We vertellen je graag meer!