Thuiswerken vanwege het coronavirus?

In verband met het coronavirus, werken ook de ICT recruitment consultants van The Search Company vanuit huis. Wij zullen in deze periode onze recruitment dienstverlening vanuit huis blijven voortzetten met de inzet en kwaliteit die u van ons gewend bent. Ook thuis zetten onze recruiters zich volledig in om de perfecte match voor u te vinden. Twijfel daarom niet en neem gerust contact met ons op!

Werk jij net als de recruitment consultants van The Search Company vanuit huis deze periode? Dan geven we je graag een aantal tips hoe je zo effectief en efficiënt mogelijk vanuit huis kan werken.

1.       Doe alsof je naar kantoor gaat

Door dezelfde structuur aan te houden, zorg je ervoor dat je succesvol thuis kan werken. Wist je dat je hersenen emoties en gedrag linken aan bepaalde outfits? Kleed je daarom aan alsof je naar het werk gaat en laat je joggingsbroek in de kast liggen. Sta iedere dag op hetzelfde tijdstip op en houd je kantooruren aan.

2.        Maak een duidelijke planning

Een duidelijke planning werkt beter dan een simpele to-do list. Door het opstellen van deadlines die tijdsgebonden zijn, vorm je een duidelijk overzicht en behoud je de spirit om je doelen te behalen. Vergeet niet je pauzes mee te nemen in je planning, het is belangrijk om je hoofd even te legen. Houd hierbij wel je vaste pauze momenten aan, hierdoor bewaar je je structuur.

3.        Creëer een comfortabele werkplek

Zoek een opgeruimde werkomgeving, waar je je goed kan concentreren. We snappen dat het verleidelijk is om lekker chill op de bank te gaan zitten met je laptop, maar hier word je niet productief van en sterker nog dit is geen goede lichaamshouding om aan te nemen.

4.        Voorkom afleiding tijdens het thuiswerken

Aangezien iedereen zo veel mogelijk thuis moet blijven, is iedereen veel actiever op social media. Laat je hierdoor niet afleiden. Leg je telefoon weg en laat de televisie uit staan, hierdoor kan je ongestoord werken.

5.        Samenwerken op afstand

Het is belangrijk om effectief samen te blijven werken met je collega’s. Digitale tools bieden de mogelijkheid om op afstand goed te kunnen blijven communiceren met je collega’s. De recruiters van The Search Company organiseren digitale meetings met behulp van Google Hangouts. Documenten delen wij via Google Drive. Wij waren al gewend te werken “in the cloud”. Hiervan profiteren we nu. Het veel meer digitaal meeten is nog een beetje wennen. 

6.        Een frisse neus halen

Het maken van een wandeling in de pauze, zorgt ervoor dat je je ontspant. Hierdoor kan je weer productief te werk gaan.

Hopelijk kan je doormiddel van deze tips productief werken vanuit huis. Namens The Search Company wensen we je veel succes.

Lees meer van onze blogs hier. Meer weten over The Search Company vanuit een extern oogpunt. Lees onze Google reviews.