Waarom een werving en selectie bureau inschakelen bij de zoektocht naar geschikt personeel?

Recruitment is een essentieel onderdeel van een organisatie. Toch is het voor veel organisaties een uitdaging om geschikt personeel te vinden. Zonder geschikt personeel kunnen organisaties niet het gewenste resultaat behalen waar ze naar streven. Hierdoor is het van belang dat het juiste talent wordt aangetrokken, opgeleid en behouden.

Werving en selectie, ook wel recruitment genoemd, verwijst naar het proces van aantrekken, selecteren en aanstellen van geschikte kandidaten. De uitdaging van een recruiter / headhunter is om kandidaten te vinden die niet alleen goed passen bij de functie, maar ook bij de organisatie.

In het selectieproces kunt u gebruik maken van een assessment. Een assessment is een hulpmiddel om te beoordelen of een geselecteerde kandidaat geschikt is voor een vacature. Ook wordt een assessment gebruikt om te bepalen waar iemands sterke en zwakke punten liggen.
Een assessment wordt uitgevoerd in de vorm van testen, vragenlijsten, interviews of rollenspelen.

Het inschakelen van een werving en selectie bureau brengt de volgende voordelen met zich mee:

  • Door het inschakelen van een werving en selectie bureau, hoeft een organisatie zich niet meer bezig te houden met het zoeken naar geschikte kandidaten. Hierdoor kan de organisatie zich focussen op andere belangrijke processen binnen het bedrijf.
  • Een werving en selectie bureau beschikt over een groot netwerk van professionals, hierdoor kan een bureau sneller betere matches vinden.
  • De kandidaten die gevonden worden door een werving en selectie bureau zijn al gescreend. De aansluiting met de vacature is hierdoor beter.
  • Een goede recruiter / headhunter werkt niet reactief maar proactief. Dat wil zeggen dat de recruiter niet afwacht wie reageert op een vacature maar zelf actief potentiële kandidaten benadert.

In bepaalde situaties is het inschakelen van een werving en selectie bureau erg handig:

  • Als er geen interne recruiter / headhunter aanwezig is in een organisatie dan ontbreekt er tijd en kennis om zelf werving en selectie uit te voeren.
  • Een interne recruiter / headhunter kan alleen voor zijn eigen organisatie kandidaten benaderen. Hij kan daarom minder van betekenis zijn voor latent werkzoekende kandidaten.
  • Headhunting met maar enkele vacatures van één organisatie in het achterhoofd is moeilijk. Een interne recruiter zal zijn werkzaamheden dan ook snel verleggen naar het begeleiden van sollicitatieprocedures. Ook gaat hij meer bezig zijn met arbeidsmarktcommunicatie en gesprekken voeren met hiring managers. Het beste talent, dat latent zoekend in de markt is, blijft hierdoor buiten beschouwing van een organisatie. Een gemiste kans volgens The Search Company.

Lees meer van onze blogs hier. Meer weten over The Search Company vanuit een extern oogpunt. Lees onze Google reviews.

Eindhoven, 5 maart 2020