Wat maakt werken in de IT nou zo leuk?

Dag in dag uit alleen maar op kantoor naar een beeldscherm staren. Een echte een mannenwereld. Zodra je IT hebt gestudeerd kan je alleen bij IT bedrijven gaan werken. Alle IT’ers zijn nerds. Allemaal vooroordelen die de IT wereld kent. Er kan dus wel gesteld worden dat de IT-sector kampt met een groot imagoprobleem. Enorm zonde, want het is tegenwoordig zoveel meer. Werken in de IT is zeker wel leuk!

Als IT’er vorm je de ruggengraat van het bedrijf, of het nu gaat om organisaties in gezondheidszorg, finance, onderwijs, telecom of in andere sectoren. Een moderne IT’er is klantgericht, communicatief vaardig en sparringpartner met, uiteraard, een passie voor IT en techniek. Met veel enthousiasme benoemen we graag een aantal redenen waarom het werken in de IT branche zo leuk kan zijn.

Je bent een grote toevoeging aan de organisatie;

Het wordt alsmaar belangrijker om effectief en efficiënt gebruik te maken van technologie. Afdelingen binnen organisaties die veel geld kosten en waar systemen niet werken, wordt echt verleden tijd. Jij bent als IT’er bezig met het verbeteren van de business en zo een belangrijk en onmisbaar onderdeel van het bedrijf.

Het werk is enorm divers & veelzijdig;

Dacht je alleen maar aan het programmeren of het beheren van systemen, dan heb je het mis. Vaak voorkomende werkzaamheden zijn onder andere: analyseren, leidinggeven, projectmanagement, onderzoek, dataverwerking, cloudoplossingen, consultancy en nog veel meer. Bovendien sta je als IT’er steeds vaker nauw in contact met eindgebruikers, collega’s en/of klanten. Dit maakt het IT-vak dynamisch en uitdagend.

De baanzekerheid ligt erg hoog;

De vraag naar IT-specialisten blijft enorm groeien. Dit komt doordat de Technologie zich heel snel ontwikkelt en het steeds verder doordringt tot vrijwel alles wat we doen. Dit schept dan ook de verwachting dat de vraag in de toekomst altijd hoog zal blijven. Een lastige situatie voor IT-recruitment consultants en de werkgevers maar zeker een gunstige positie voor jou als werknemer.

Op elk niveau zijn er werkmogelijkheden

Of je nu een mbo, hbo of wo opleiding hebt afgerond er is altijd wel een geschikte IT-functie te vinden die bij je past. Verschillende opleidingen combineren bijvoorbeeld ook bedrijfskunde of management met IT. Hoewel een diploma je een grotere kans op een job geeft, heb je niet perse een diploma nodig. Kijk bijvoorbeeld naar rolmodellen als Mark Zuckerberg en Bill Gates, zij bewijzen dat een diploma geen must is.

Ben je overtuigd dat het werken in het IT werkveld leuk is? Twijfel zeker niet en neem contact met ons op. Ons grote netwerk in de IT branche maakt ons een waardevol IT werving en selectie bureau. We helpen je graag!

Lees meer van onze blogs hier. Meer weten over The Search Company vanuit een extern oogpunt. Lees onze Google reviews.