Whatsapp binnen Recruitment

Als jij iemand even snel een berichtje moet sturen, hoe doe je dat dan? Met een sms of e-mail? Kans is groter dat jij meteen een appje stuurt. Ruim 9 miljoen Nederlanders doen dagelijks hetzelfde. Logisch, want WhatsApp is snel, direct en persoonlijk communiceren. En dat ziet zakelijk Nederland ook steeds meer. The Search Company ziet dan ook dat werkzoekenden de smartphone steeds meer gebruiken in de zoektocht naar een baan. In deze blog gaan we verder in op Whatsapp binnen de recruitment.

Met de smartphone en mobiel internet kunnen we in principe alles en op elk moment doen. Of je nou een boek koopt, boodschappen doet of je bankzaken regelt. Een nieuwe baan zoeken kan ook gewoon via de telefoon. Van het oriënteren tot het solliciteren. Lekker snel en makkelijk. Met name communicatiemiddelen als Whatsapp maken het hierbij extra gemakkelijk. Vaak nemen recruiters contact met je op om een mogelijk interessante vacature te bespreken. Hierbij komt het echter niet altijd goed uit om het telefonisch te bespreken. De oplossing? Whatsapp. Hierbij plan je snel, persoonlijk en direct even het juiste tijdstip in. Ideaal!

The Search Company maakt zelf dan ook graag gebruik van Whatsapp. Met Whatsapp staan we altijd in contact met onze kandidaten en klanten. Hierbij kunnen we snel en eenvoudig afspraken inplannen naar aanleiding van een sollicitatie. De laatste tips geven net voordat de kandidaat op gesprek gaat en gemakkelijk communiceren over hoe het gesprek was verlopen.

In de toekomst wordt dan ook verwacht dat Whatsapp, maar ook andere platformen en tools een steeds grotere rol gaan spelen binnen de recruitment. Volgens Monsterboard is er ook een revolutie gaande van telefoneren naar het sturen van korte tekstberichten. De inzet van chatbots en whatsapp kan recruiters heel veel werk uit handen nemen. Er is alleen nog wel veel ruimte te winnen op dit gebied volgens de General Manager van Monsterboard Benelux, Ulrich Biebaut: “Chatbots kunnen zeker nog intelligenter gemaakt worden. Niks is zo storend als een chatbot of whatsapp die een verkeerd antwoord geeft op je vraag. Als deze tools goed ingericht zijn kunnen ze heel veel werk uit handen nemen van de recruiter. Denk alleen al aan het beantwoorden van algemene maar veel gestelde vragen, bijvoorbeeld of de vacature nog open is of waar kandidaten kunnen reageren.”.

Lees meer van onze blogs hier.